Van Berckenrodelaan

Op zijn zwerftocht door Nederland fotografeert Martin van der Kamp landschappen, graven en gebouwen die verbonden kunnen worden met het leven en werk van Hans Warren. Deze keer de Van Berckenrodelaan te Waalwijk.

24 sep. [1979] – (…) Zaterdagmorgen de 22ste met de trein van 8.35 naar Waalwijk. In Tilburg fietsen gehuurd. Mooie tocht via Loon op Zand, langs de Loonse en Drunense duinen en door de polder bij Sprang-Capelle. De omgeving daar is buitengewoon mooi. We fietsten meer dan twee uur en kwamen kwart over twaalf bij de Molegraafs aan. Het huis het prototype van de doorzonwoning met salontafel, bankstel en telefoontafeltje dat ik direct met telefoon en al omschopte. (…)

5 sep. [1990] – 22.15 – (…) Gisteren, na het avondeten, zaten we over familie te praten, onder meer over M.’s ouders. Opeens zei hij: ’Zullen we even naar ze toe gaan?’ Ik houd van zulke plotselinge besluiten. (…) We lieten de afwas staan, en nog voor halfnegen stonden we in de Van Berckenrodelaan. Het was een geslaagd bezoek, zij vonden het leuk hun nieuwste aanwinsten te tonen, de dag voordien bezorgd. (…)

1 juli [1996] – 12.45 – (…) Om tien uur waren we thuis. M.’s ouders hadden gebeld, ze gaan een flat huren in Baardwijk en verkopen het huis in de Van Berckenrodelaan. M. belde onmiddellijk terug, toch een beetje geëmotioneerd, afscheid van het ouderlijk huis.