Nieuwe boekuitgaven!

Een belangrijk bericht van het Afrika museum: De tentoonstelling van Hans Warren is officieel beëindigd. De uitruiming vindt echter volgende week pas plaats, dat wil zeggen dat de expositie nog t/m komend weekend te zien is.12 januariDe tentoonstelling Een stip op de wereldkaart in het Afrikamuseum is verlengd tot het eind van deze maand. Op de tentoonstelling zijn 75 voorwerpen te zien uit de Afrika-collectie van Hans Warren, een aantal ervan vergezeld van de gedichten uit de bundel Een stip op de wereldkaart waarvoor ze de inspiratie vormden.


Voor de Duitse bezoekers van het museum is een aantal van de gedichten, zoals het onderstaande, vertaald door Ulrike Weinhold van de Katholieke Universiteit Nijmegen.

Maternité
Mutter Afrika, ich rochdeinen betörenden Körpergeruchherwehend aus der Wüste.Vielleicht habe ich mich niemalsso verbunden, so sicher gefühlt.Warme Mutter mit deinem Perlenlachen,buntes Glasperlengeflecht,Tanzschritt, Schwung.Dürfte ich doch dein Liebhaber seinoder auf deinem Schoss liegenmit einem Lächelnnach deinen Brüsten grapsendin einer schwülen und schwarzen Vergangenheit.