Katse Veer

Op zijn zwerftocht door Nederland fotografeert Martin van der Kamp graven, gebouwen en landschappen die verbonden kunnen worden met het leven en werk van Hans Warren. Voor deze aflevering reisde Martin af naar Zeeland en bezocht restaurant Katse Veer.

19 oktober
(…) Lon heeft me gefotografeerd voor Vrij Nederland omdat Bibel Lampe me komt interviewen. We dineerden in het ‘Katse Veer’, waar Lon en ik Mensje oesters leerden eten (met halfjes. En maar verzwijgend dat we daarbij levende dieren doormidden sneden). We aten louter zeevruchten, ook Jacobsschelpen, tong, en dronken er een voortreffelijke witte Médoe bij. (GD 1975 -1976, p. 176)

30 nov – 20.30
Gisteravond omstreeks kwart over zes arriveerden Plien en Job, met chauffeur want ook hij heeft geen rijbewijs. Ze brachten de eerste vijf exemplaren van het nieuwe dagboek mee, een van de dikste delen van de reeks. Ook kreeg ik een mooi boeket met amaryllis en allerlei andere takken. Plien zag er stralend uit. (…) Het werd een heel aangename avond, met een maaltijd in het Katse Veer.

GD 1998 – 2000, p. 355