Dwalingen van Alex Verburg

In het nog te verschijnen dagboek van Hans Warren over de jaren 1998-2000 vindt ook de ontmoeting plaats met schrijver Alex Verburg. Verburgs interview met Warren is reeds verschenen in Gelijk het gras: Interviews over vergankelijkheid (2003). Hoe Verburg deze ontmoeting heeft ervaren leest u hier.

Aankomende week verschijnt een nieuwe roman van Verburg, met de titel Dwalingen, gebaseerd op een waar gebeurde geschiedenis.

Een dorp aan de Hollandse kust. Een plaats waar de mensen elkaar door en door kennen. Hier laat de oorlog zich anders voelen dan op het slagveld, anders dan in de grote steden. Maar de gebeurtenissen in de wereld dringen er wel door, tot in de kille slaapkamertjes van kleine huizen tegen de duinen.

De zeventienjarige Annie wordt verliefd op Johann, die werkt voor de Duitse Arbeitsdienst. Zij is de dochter van een NSB’er, maar heeft zelf niets op met de bezetting, hij een herdersjongen die graag bij zijn kudde was gebleven. Het is de prille liefde tussen twee onschuldige mensen, maar deze liefde wordt beladen met schuld door de tijd en de omgeving waarin zij leven.

Zie ook: de website van Alex Verburg