Beeld bij Schetsen uit het Hongaarse volksleven

Op 5 januari 1971 schrijft Warren in zijn dagboek:

Al enige tijd speel ik met de gedachte een reeks gedichten te schrijven bij de platen en de teksten van het boek Skizzen aus dem Volksleben in Ungarn van Gabriel von Prónay, Pesth, 1855. Ik kocht dat een jaar of tien geleden. Telkens als ik het bekeek inspireerde het me, en zo is mijn fantasie zich geleidelijk gaan vervlechten met de gegevens en impressies van de Skizzen.

Hetzelfde jaar nog, na een voorpublicatie in Maatstaf, verschijnt Warrens bundel.

Fokke Zwaan wijst ons op een website waarop vier afbeeldingen te zien zijn uit het boek dat Warren inspireerde (VII t/m X op de site). Zo kunnen we nu in elk geval bij twee gedichten uit de bundel het bijbehorende beeld bekijken.


De Schaapherder (gedicht VI in Warrens Schetsen)


De Karbouwenhoeder (gedicht VIII in Warrens Schetsen