Ria Zifkamp vertelt over Warren in ZiZo

In het laatste nummer van ZiZo, een blad voor homoseksuele en biseksuele Vlamingen, wordt Ria Zifkamp uitgebreid geïnterviewd over haar brievenboeken Geloof mij steeds, die vorig jaar verschenen bij boekenmaker.nl. Zifkamp vertelt over haar intensieve briefrelatie met Hans Warren. “Maar wat ik wilde bereiken, écht in Hans’ hart komen, is niet gelukt. Er bleef een afstand. Hans legde maar heel af en toe zijn hart bloot. Toen hij ziek werd, liet hij wel eens iets van zichzelf zien. Maar ik bleef de fan en hij de bewonderde schrijver. We stonden niet op gelijk niveau.”
Over de reacties op haar brievenboek vertelt ze: “Mijn jongste broer is erg boos geworden. Ik heb geen contact meer met hem. Ik had nochtans niet het idee dat er iets kwalijks over hem in de brieven stond. En mijn schoonzus werd boos omdat ik haar ‘straalzus’ noemde in een brief aan Hans, terwijl het eigenlijk als compliment bedoeld was.”

Sinds kort zijn de twee delen Geloof mij steeds ook los verkrijgbaar. Er zijn vergevorderde plannen om een bloemlezing uit de brievenboeken uit te geven onder de titel Van Huis tot Huis.