Opening wandelnetwerk met Hans Warren wandeling

Op donderdag 27 mei a.s. wordt het wandelnetwerk ‘Sporen in de Zak’ (van Zuid-Beveland) geopend met een Hans Warren wandeling.

In de Zak van Zuid-Beveland maakt de Stichting Landschapsbeheer Zeeland een wandelnetwerk gebaseerd op het knooppuntensysteem, ‘Sporen in de Zak’ genaamd. Binnen dit grote wandelnetwerk (van ’s Gravenpolder tot Borssele) zijn een tiental themaroutes ontwikkeld die de bezoeker van de streek enigszins de weg wijzen en de aandacht vestigen op de ‘highlights’ van de streek. Een van deze themaroutes is gewijd aan Hans Warren.

De wandelroute is gesitueerd in en om het dorpje Borssele. De wandeling voert langs de vermoedelijke plek van het geboortehuis, de andere woonhuizen, de school, het gemeentehuis en de begraafplaats. Op de route worden op 5 plekken op de zeedijk stalen panelen geplaatst waarin 5 gedichten van Hans Warren gelaserd zijn: Reiger, Baadster, Vaag, Juli aan de Scheldedijk en Onweer. (Het laatste gedicht werd in juni 2004 door Bart FM Droog gekozen als zijn favoriete Warren-gedicht)

Op 27 mei wordt het wandelnetwerk geopend en een deel van de Hans Warrenwandeling gelopen. Dan wordt ook het eerste paneel onthuld door gedeputeerde Hamelink van de provincie Zeeland. Mario Molegraaf zal dan een van de gedichten voordragen. (De totale wandeling is ca 11 km, waarvan tijdens de opening maar een deel gewandeld wordt.) Zie verder hier voor het programma van 27 mei.

Van alle themaroutes wordt een boekje gemaakt: Het Zakboekje. Dit boekje is verkrijgbaar bij alle VVV’s en via de website van het Routebureau Zeeland.

Voor meer wandelen met Warren: klik hier!