Nieuwe roman van Gerard van Emmerik

Naast Tom Lanoye en Jos Versteegen heeft ook schrijver Gerard van Emmerik zich tijdens zijn studie verdiept in het werk van Hans Warren. Voor zijn MO-Nederlands schreef hij een uitgebreide paper over Warren en zijn dagboeken. De dagboeken hebben Van Emmerik altijd weten te boeien, van de Parijse jaren tot aan het einde in 2001.

Op zijn beurt werd Warren gegrepen door de verhalenbundels van Van Emmerik. In een recensie van Van Emmeriks tweede verhalenbundel De stem van de meester (1995) schrijft Warren: Van Emmeriks verhalen hebben juist iets geheimzinnigs. Het wordt aan de lezer overgelaten de suggestieve flarden en terloopse details aan elkaar te knopen.

Deze week verschijnt Van Emmeriks lang verwachte roman De Kippenjongen. Een roman waar ‘het draait om verlangen, jaloezie en uiteindelijk om liefde’. Een roman om naar uit te kijken.

De flaptekst:

Kippenboer Lucas, een kinderlijke geest in een sterk lichaam, leeft samen met de veel jongere Noor in een isolement op hun Veluwse boerderij. Hij heeft zijn kippen, zij haar correspondentievriendinnen en haar dromen. En ze hebben elkaar. Als er na twintig jaar onverwacht een baby komt, is het gedaan met hun liefde. Er is iets mis met het kind. En meer nog: met de ouders. Een wanhoopsdaad van Lucas drijft het kind definitief in de armen van Noor.