In het spoor van Warren: Isabelle Rivière

Meer post: Janus Raaijmakers uit Arnhem stuurde ons een verslag van zijn zoektocht naar sporen van Isabelle Rivière, de zus van Warrens favoriet Alain-Fournier (Le grand Meaulnes). De foto’s laten zien dat zijn zoektocht succesvol was.

Regelmatig bezoek ik jullie site omdat ik sinds 1984 (25 jaar nu !) trouw lezer van Warrens dagboeken was en ben. Op 7 juli 1984 beëindigde ik lezing van deel 1 op het eiland Hvar (Vrboska) in de Adriatische zee voor de Kroatische kust. Sindsdien heb
ik alles van hem gelezen en ik ben nu met het laatste deel bezig.

In deel 2 komt Isabelle Rivière, de zus van Alain-Fournier, voor en in deel 3 gaat Warren bij haar op bezoek (…). Ik vond het prachtige pagina’s en nadat wij in 2008 met onze (eerste Edesche mannen-) leesclub een Tour de France littéraire hadden gemaakt en op bezoek waren geweest in het schooltje in Epineuil-le-fleuriel bij Montluçon, wilde ik kijken of ik nog sporen van Isabelle kon vinden in Dourgne. (…) Toevallig was ik in september bij familie in Aiguefonde, vlak bij Aussillon en van daar naar Dourgne was niet ver. Met de hulp van een oudere dame die een kledingzaak dreef in Dourgne, ben ik uit gekomen op het huis waar Isabelle tot aan haar dood in 1971 heeft gewoond en waar Hans Warren dus op bezoek is geweest. Ik had mijn doel bereikt!

Het huis was niet te bezichtigen maar ik ontmoette wel de huidige eigenares die het in de jaren 70 van de erfgenamen gekocht heeft. Ik voeg 2 foto’s bij van huis en plaquette. Ik ben in Middelburg geweest en heb daar genoten van de twee tentoonstellingen, aan Hans
Warren gewijd. Ik blijf jullie site volgen.

Janus Raaijmakers