Gerrit Komrij (68) overleden

Vandaag is bekend gemaakt dat dichter, schrijver Gerrit Komrij is overleden. Jarenlang waren Komrij en Warren bevriend met elkaar. Zij leerden elkaar kennen in augustus 1970 bij de voorbereiding van een themanummer van Maatstaf over Zeeland. Over hun eerste ontmoeting schreef Warren in zijn dagboek:

Voor Gerrit Komrij voelde ik direct genegenheid en ik meen dat het wederkerig is. Hij lijdt aan tics, maakt schokbewegingen, heeft een zenuwkuch. Maar hij is buitengewoon nauwgezet, calligrafeert haast wat hij opschrijft, laat niets aan zijn aandacht ontgaan. Wanneer ik hem zo bezig zag dacht ik wat ben jij een aardige kerel, jou zou ik beter willen leren kennen.

(gd 1963-1970, p. 171)

s

Zie voor portretten van Komrij: NRC en Een kort portret van de VPRO

Zijn blog: http://www.nrc.nl/komrij

Gerrit Komrij in Groningen bij de presentatie van de bundel Hij zag een kameraad in je. De mooiste gedichten over mannenvriendschappen (Roze zaterdag, 2 juli, 2011)