Elsloo

Op zijn zwerftocht door Nederland fotografeert Martin van der Kamp graven, gebouwen en landschappen die verbonden kunnen worden met het leven en werk van Hans Warren. Voor deze aflevering reisde Martin af naar Elsloo, een plek waar Warren en Molegraaf in alle seizoenen graag kwamen.

19 april 1999
(…) Via Bemelen reden we naar Elsloo, naar de weitjes met de pinksterbloemen, M’s lievelingsbloem. Ze bloeiden uitbundig, de aronskelken begonnen ook al en de fruitbomen waren op hun mooist. Sommige deden aan scharen ballerina’s met wijduitstaande hoepelrokken denken. Hier en daar een zwalus, een koolwitje. Prachtige vergezichten, wat is het toch een mooi gebied.

9-9-99
(…) we maakten nog een korte rondrit door Zuid-Limburg. Ons geliefde pinksterbloemenweitje bij Elsloo bleek opnieuw bedekt met een lila waas: het stond er vol herfsttijlozen.

20 maart 2000
(…) Met het schilderij op de achterbank zijn we naar Zuid-Limburg gegaan. M. ontdekte in het weiland bij het kasteel van Elsloo al wat pinksterbloemen.

21 sep 2001
(…) Het hoogtepunt was: gaan kijken of in het weikand tussen Elsloo en Geulle de herfsttijlozen bloeiden, en dat deden ze, overvloediger dan ooit, ze leken wat dieper lila. Juist toen we daar waren, rond half vijf , brak de zon door. We waren allebei eventjes gelukkig.