Eerste recensie Geheim dagboek 1987-1990

Op woensdag 19 oktober verscheen in de PZC de eerste recensie van Geheim dagboek 1987-1990, dat pas een dag later in de boekhandel lag. Het is een recensie van Rolf Bosboom. Deze besprak eerder dit jaar ook Warrens roman Een vriend voor de schemering. Over de roman was hij enthousiast, maar ook over het nieuwe dagboek is hij zeer te spreken.

Wat, opnieuw, treft is het ontbreken van elke gêne, of het nu gaat om seks, Warrens vaak vernietigende en niet zelden door rancune gedreven oordeel over mensen in de literaire wereld, de beschrijving van gênante ruzies of de bekentenis dat hij ooit in een dronken bui een jongen heeft ‘verkracht’. Als er al schaamte op het moment zelf is geweest, wordt die genegeerd bij het boekstaven ervan (…). Alles legt het af tegen de drang de ervaring, inclusief de ‘onbenulligheden’, te bestendigen. “Wat is mijn dagboek als ik het verzwijg?”.

Zoals we al meldden op 8 oktober, is er momenteel in de bibliotheek van Goes een expositie ingericht met materiaal uit de literaire nalatenschap van Hans Warren. De tentoonstelling besteedt aandacht aan de band tussen Warren en Goes, en Warrens literaire vriendschappen met Mensje van Keulen, Tom Lanoye, Gerrit Komrij en Boudewijn Büch. Op woensdag 2 november geeft Mario Molegraaf een lezing in de bibliotheek waarin hij, ook volgens de PZC, ‘nieuwe informatie’ over Warren bekend zal maken.