Duiven op Bouvet: over Boudewijn Büch en Hans Warren

Op uitnodiging van het Boudewijn Büch Genootschap Büchmania verzorgden wij gisteren, op de 4e Internationale Boudewijn Büch Dag, een lezing over de vriendschap tussen Boudewijn Büch en Hans Warren. Na afloop van de lezing ontvingen we uit handen van Henk Spraakman, de voorzitter van het genootschap, de eerste twee exemplaren van het boekje Duiven op Bouvet: over Boudewijn Büch en Hans Warren, dat een uitgebreide versie van onze lezing bevat.

Boudewijn Büch en Hans Warren deelden hun liefde voor de natuur en, in de literatuur, voor het autobiografische. Ze promootten elkaars werk, waarin die twee elementen niet zelden samenkwamen, enthousiast en onbeschaamd via alle media die ze tot hun beschikking haddden. In Duiven op Bouvet geven wij een gedetailleerd overzicht van het ontstaan en de ontwikkeling van deze schrijversvriendschap.

Welke rol speelden de duiven op het eiland Bouvet in hun vriendschap? Wat vond Warren écht van het werk van Búch? Zag Büch een vader in Warren? Woonde Büch jarenlang bij Warren in huis?

Duiven op Bouvet bevat onder andere fragmenten uit hun nooit eerder gepubliceerde correspondentie.

Het boekje is te bestellen bij: Boudewijn Büch Genootschap Büchmania, E-mail: henkspraakman@wanadoo.nl (Prijs 10 Euro, exclusief verzendkosten)

Ons boekje is afgelopen zaterdag besproken in de PZC. Lees hier het artikel van Rolf Bosboom.