Dinsdag Desmet

Mario Molegraaf is a.s. dinsdag 7 januari te gast bij Theodor Holman in het radio-programma Dinsdag Desmet (Humanistische Omroep). Het programma wordt, vanaf 13.30 uur, live uitgezonden op 747 AM vanuit Desmet Studio’s aan de Plantage Middenlaan 4a te Amsterdam (tel: 020-5217171). Publiek is welkom.

In de laatste Gay Krant van 2002 bespreekt Gooitsen Eenling kort Geheim Dagboek 2001: Een aangrijpend document (…) dat voortdurend laveert tussen verrukking en verval.

In HP/De Tijd introduceert Max Pam deze week de Max Pam Award voor “het beste literaire boek van het vorige jaar”. Over Warrens Geheim Dagboek 2001 schrijft Pam: Het is het laatste deel van een krankzinnig dagboekproject dat bijna zestig jaar beslaat. In dit laatste deel beschrijft Warren zijn eigen sterven. Je weet eigenlijk niet wat je leest. Dit deel is meedogenloos eerlijk en meedogenloos oneerlijk.

Pam besluit uiteindelijk Warren niet te bekronen met de Max Pam Award “uit praktische overwegingen”: zonde om zo’n mooie vulpen te geven aan iemand die daar toch nooit meer mee zal schrijven. En de vulpen gaat naar… Leon de Winter. (Foto links: Pams interviewbundel uit 1984, waarin een interview met Warren is opgenomen.)