Deel nalatenschap Warren in antiquariaat

Een zeer groot deel van het boekenbezit van Warren en Molegraaf wordt te koop aangeboden door antiquariaat Bladzij 13 in Goes. We belden met de trotse antiquaar Liesbeth Lamper.

“Het gaat om een zeer omvangrijke collectie, ik zou niet eens kunnen zeggen uit hoeveel boeken ze bestaat. Zo zijn er alleen al 1000 tot 1500 dichtbundels. Warren kreeg die allemaal toegestuurd voor het samenstellen van de bloemlezingen en de poëzie-kalenders. Bovendien bespreekt Mario zelf tegenwoordig poëzie in de PZC, er zitten daarom ook heel recente bundels bij. Een aantal ervan bevat een opdracht aan Warren, maar die hou ik nog even apart. Daarnaast zijn er veel boeken over geschiedenis en kunst, veel Griekse klassieke literatuur, waaronder nogal wat Plato. Verder is er natuurlijk hun eigen werk: dagboeken, proza, bloemlezingen, de vertalingen van Kavafis en Plato. Van een aantal titels heb ik wel 20 exemplaren. Sommige daarvan zitten zelfs nog in folie, ze zijn allemaal in onberispelijke staat.””Voor het overbrengen van de boeken heeft Mario zo’n zes keer heen en weer gereden tussen het Pijkeswegje en mijn antiquariaat. Ik ben blij dat de boeken nu, althans voorlopig, in Zeeland blijven. Maar bovenal ben ik er zelf heel trots op dat Mario Molegraaf deze onvoorstelbaar grote hoeveelheid boeken aan mij heeft willen verkopen. Om eerlijk te zijn was ik tot tranen toe geroerd.”

Bladzij 13. St. Jacobstraat 50, 4461 BB Goes. Tel.: 0113-213703. Open op di-za van 10.00-17.00 uur.