De website

Vandaag hebben wij de eerste versie van onze Hans Warren website op het web gezet. Je kunt ons hier mailen met aanvullingen, opmerkingen en nieuws. Op zondag 20 oktober, de verjaardag van Hans Warren, presenteert uitgeverij Bert Bakker het laatste deel Geheim Dagboek. Geheim Dagboek 2001 beschrijft Warrens laatste levensjaar. Het is volgens de uitgever ‘een boek op leven en dood’. Connie Palmen zal het boek ten doop houden.De publicatie van de tussenliggende delen, de periode 1984 tot en met 2000, wordt voortgezet. Waarschijnlijk verschijnt Geheim Dagboek 1984-1986 begin 2003.Eind oktober verschijnt, eveneens bij Bert Bakker te Amsterdam, de volledige editie van de Verzamelde Gedichten van Hans Warren.

Begin oktober is het contract getekend voor de verfilming van Warren`s novelle Steen der Hulp. In het oktober-nummer van Squeeze is Steen der Hulp opgenomen in de internationale top 25 van de homo-erotische literatuur. Het boek staat op plaats 22. Nummer één in deze lijst is Oscar Wilde’s The picture of Dorian Gray.

Op 6 oktober is in het Afrika Museum van start gegaan: Een stip op de wereldkaart. De Afrika-collectie van Hans Warren. De tentoonstelling, vernoemd naar de gelijknamige en laatste dichtbundel van Hans Warren, is geopend door Adriaan van Dis en Mario Molegraaf. De tentoonstelling loopt t/m 5 januari 2003. Wij gaan ergens in november een bezoekje brengen en zullen er dan meer over vertellen. Het Afrika Museum kondigt de tentoonstelling als volgt aan:Een stip op de wereldkaartDe Afrika-collectie van Hans Warren in het Afrika Museum6 oktober 2002 t/m 5 januari 2003Zijn leven lang heeft Hans Warren verzameld. Van vogelverentot fossiele schelpen. De laatste bundel van de in december2001 overleden dichter/schrijver Een stip op de wereldkaartis een literaire rondgang door zijn huis in Kloetinge, langs voorwerpen uit zijn exotische kunstverzameling. HetAfrika Museum presenteert een selectie van 75 Afrikaanseobjecten aan het publiek in deze gelijknamigetentoonstelling. Naar de site van het Afrika Museum

In 2004 wordt in de Kunsthal Rotterdam een grote overzichtstentoonstelling gehouden van leven, werk en verzamelingen van Hans Warren. Meer nieuws volgt natuurlijk.We hebben het grootletterboek Om het behoud der eenzaamheid besteld en gekregen (3 oktober).