HW kort

Rutger Vahl meldt dat Trouw afgelopen zaterdag een paar regels wijdde aan het nieuwe GD:

Nieuw deel, nog lang niet het laatste, in deze ongekend eerlijke en steeds uitvoeriger wordende dagboeken. Eind jaren tachtig: de tijd van Gorbatsjov en Madonna, maar Warren maakt vooral notitie van het Zeeuwse weer (de storm van 1990), andere schrijvers, kunst, ditjes en datjes, een reisje naar Zuid-Frankrijk, erotiek en ouder worden: “Tweemaal klaargekomen, toch wordt m’n libido minder en is de hoeveelheid semen gering”.

Rutger citeert Warren, die in 1994 tegen het Parool zei: “Het zijn nooit de mooist geschreven passages die ze citeren, het gaat altijd om de meest schandalige.”

De verfilming van Warrens gedicht Aan de westerschelde is deze week te zien in het Amsterdamse Filmmuseum (zondag 6 nov, dinsdag 8 nov, woensdag 9 nov, 19.45 uur). De film is onderdeel van Gedichten uit zee, acht verfilmde gedichten over Zeeland, die deze week ook op DVD verschijnen (Distributie: Filmfreak Distributie, Amsterdam tel 020 4864940).

Warrens vertaling van De 120 dagen van Sodom (DAF de Sade) is vorige week verschenen in de bibliotheek van verboden boeken van Het Parool.