Hart van mijn land in de pers

Op 31 mei verscheen bij Uitgeverij Bas Lubberhuizen Hart van mijn land ik ben terug. Sindsdien is er in de pers al behoorlijk wat aandacht voor het wandelboek geweest.

Op de dag van de presentatie verscheen in de Provinciale Zeeuwse Courant een bespreking van het wandelboek én van het nieuwe Geheim dagboek over de jaren 1993-1995.

In de Leidse universiteitskrant Mare van 14 juni schreef Frank Provoost een recensie.

Thomas van den Berg noemt het boek in Elsevier deze week ‘Een handzaam boekje, dat je op een andere manier naar het mooie Zeeuwse land laat kijken’.

Na een eerste stukje in De Volkskrant van vrijdag 15 juni over ‘De Sibylle van Goes’, werd het boek afgelopen vrijdag 22 juni uitgebreider besproken door Ed Schilders onder de titel ‘Wandelen in lelijkheid met Hans Warren’. Het boek krijgt 4 (uit 5) sterren. De rode draad van Schilders’ recensie is de teloorgang van het Zeeuwse landschap. Hij vervolgt dan: ‘Waarom zou je in zoveel lelijkheid willen wandelen, of zelfs lezen? Omdat Boogaart en De Rooij gidsen zijn met een buitengewoon grote kennis van leven en werk van de schrijver. Nergens is het decor zo ‘verlelijkt’ of aan de einder gloort toch nog een appetijtelijk gedicht. Geen cultuursteppe zo bar of er bloeien passages uit de dagboeken.’

Ook NRC Handelsblad noemt het boek deze week in hun overzicht van nieuw verschenen boeken.

Op de site van Uitgeverij Bas Lubberhuizen zegt Mario Molegraaf over Hart van mijn land: ‘Het zeehuis dat hem dichter maakte, de vogelparadijzen van zijn jeugd, ze verdwenen ergens in de mist van de vooruitgang. Maar met Ronny Boogaart en Eric de Rooij wandel je erheen. Je ziet het ineens, hoort het, ruikt het bijna, het Zeeland van betere tijden, het landschap van Hans Warren.’

Volkskrant 15 juni 2007