Hans Warrenpad – vervolg

Rob Swaak uit Middelburg heeft wel een idee over de reden waarom de gemeente Goes niet stond te springen om een straat naar Hans Warren te noemen, zo stelde hij afgelopen dinsdag 19 augustus in een ingezonden brief in de PZC.

Noch door de PZC, noch door Omroep Zeeland is opgehelderd waarom het Goese gemeentebestuur zo hardnekkig weigerde een straat naar Hans Warren te vernoemen in de toekomstige schrijverswijk. De journalistiek had behalve het feit ook de reden daarvan boven water moeten halen, dat hebben beide media dus verzuimd.

Ook het door christelijke partijen gedomineerde gemeentebestuur heeft geen reden gegeven, alleen geprobeerd met een ‘onherroepelijk’ besluit naamgeving tegen te houden.

Ik denk dat geld en christelijkheid hier weer eens bij elkaar komen, terwijl de VVD zich hier van zijn slechtste kant liet zien, namelijk slap. Woningen in een naar een homoseksuele schrijver vernoemde straat worden niet makkelijk verkocht of verhuurd aan streng gelovigen. Met een fietspadje voor de beroemdste Bevelandse schrijver hoeft er geen cent minder verdiend te worden en lijkt het net alsof je Hans Warren toch eert. Bah.