Giersbergen

Martin van der Kamp zwerft langs plekken die in het leven of werk van Warren een rol spelen. In deze aflevering: Giersbergen.


23 maart – 16.15 – (…) Na het museumbezoek maakten we een rondrit naar Cromvoirt, Giersbergen, het uitzichtspunt over de Loonse en Drunense Duinen. Het was daar erg mooi. Ons enige gezelschap was een zwarte kraai die af en toe sonoor kraste en met takjes in de snavel naar zijn nest vloog.

GD 1993 – 1995, p. 286

20 juli – 15.30 – Ineens is het boven de dertig graden en zo vochtig dat spiegels, de ruiten van boekenkasten en prenten, zwaar beslagen zijn. Gistermiddag maakten we een grote rondrit door Noord-Brabant. Heel bejaard Brabant fietste met dikke konten en blote kuiten over de bospaden en door de velden, samendrommend rond ijscokarren en rietkramen. Veel toortsen, teunisbloemen, jacobskruiskruid en zandblauwtjes. Huizen en tuintjes opgepoetst. Bij Drongelen met de pont over, de donkere bomendijken langs de Bergse Maas, Giersbergen (vergeven van ijsjesmensen), De Rustende Jager, Bosch & Duin waar we even omhoog klommen om naar de Loonse en Drunense duinen te kijken.

GD 1998 – 2000, p. 72, 73