Een jaar als (g)een ander


In het vorige week verschenen Een jaar als (g)een ander, dagboek 5 februari 2001 – 15 februari 2002, doet Kristien Hemmerechts verslag van een avond waarop ze werd geïnterviewd door Elsbeth Etty.Ik – voorafgaand aan het gesprek – tegen Elsbeth (nav haar vraag waar ik nu mee bezig was): ‘Begin maart verschijnt er een roman. Weet je, soms beneemt het besef dat Hans Warren er een recensie over zal schrijven me alle lust om ooit nog iets te publiceren.’ Waarop Elsbeth: ‘Hans Warren is dood.’ – Ik: ‘O ja? Echt waar? Maar dat is ontzettend goed nieuws!’ (Mijn god, heb ik dat werkelijk gezegd? Ja, ik heb het zelfs herhaald!)(19 januari 2002)Op grond van, onder andere, dit fragment concludeert Jan Zandbergen deze week in HP/De Tijd dat Hemmerechts niet bijster intelligent is.