Bavo Defurne reageert op affaire Jim BakkumIn juli meldde onder meer De Telegraaf dat Idols-finalist Jim Bakkum een rol in de film Steen der Hulp heeft geweigerd (zie ook ons nieuws van 20 juli jl.) Tot nu toe heeft regisseur Bavo Defurne nog niet willen reageren op deze kleine affaire, in de hoop dat alles over zou waaien. Nu dit niet direct gebeurt, stelt hij graag de informatie over deze zaak wat bij.

Lichtkomisch en een beetje vervelend vind ik die heisa ivm Jim Bakkum. De waarheid is dat ik die jongen nooit heb ontmoet. Ik heb geen kabeltelevisie en een deel van de wereld schuift gelukkig ongemerkt aan mij voorbij. Mijn casting-agent Kemna Casting heeft Jim gecontacteerd voor mijn film. Jim wilde niet naar de casting komen, maar heeft wel een aantal soms niet eens juiste zaken over de film aan ANP laten weten. Nogal een uitschuiver. Wij hielden alle nieuws nog binnen professionele kring.Jim wil geen man zoenen. Dat hij tegelijk geen probleem heeft met het feit dat het bedoelde personage ook een man doodschiet, vind ik heel beangstigend. Ik werk steeds met een hoofdzakelijke heteroseksuele crew en cast. Nog nooit had iemand van mijn medewerkers een probleem met het gay thema van de films. Voor iedereen gaat het over Liefde. Mijn acteurs weten allemaal dat het niet echt is, dat is een soort van deal. Net als met bloed: iedereen weet dat filmbloed niet echt is.Mensen met talent laten hun creativiteit de vrije loop om het echt te maken. Dat lijkt mij ook de essentie van een goede kunstenaar: iets nieuws maken door je grenzen te verleggen. De acteurs die nu in de running zijn voor de hoofdrollen hebben daar heel erg zin in en dat waardeer ik.De door Jim gepubliceerde cast-lijst is niet bevestigd. Dat hangt nog af van planning en artistieke evoluties zowel bij mij als bij de acteurs.